mandag 1. april 2013

I dag...

I dag har jeg tilbrakt flere timer i en beduinleir. Veldig spesielt og svært interessant.
Jeg ble med gruppen fra Emiratene i dag tidlig. Først gikk vi lenge i gamlebyen, så en tur nedom Silwan.Det er en bydel i Jerusalem hvor israelske myndigheter,- med meget god hjelp av settlere,- jobber hardt for å renske ut og bort hver eneste palestiner. Hus blir revet ned uten videre, eller de som bor der blir satt på gata og jøder flytter inn. Uten videre,- dvs. begrunnelsen som blir brukt, er at palestinerne ikke har "gyldig" byggetillatelse,- uansett om huset er hundre år gammelt eller mer.Deretter blir de som bodde der, presentert for regningen for rivingen..
Dessuten graves det i undergrunnen av bydelen,- bosetter-arkeologer må vite,- for de skal "bevise" at denne delen av byen er fra kong Davids tid. De kaller byen for Davids City nå..Det går noen hus med under all gravingen,- men man må jo knuse egg for å lage en omelett. Eller??
Ellers ble vi guidet meget bra av en amerikansk/ israelsk kvinne (ICAHD) som står for" israelian comittee against house demolition". Så gikk turen til en beduinleir,- for meg var det første gang. Jeg skal la bildene tale for seg.
Kjøkken
Dette bildet er ikke fra leiren, men derimot restene av Cliffs hotell. Nå har Israel overtatt hele huset. Det faller sammen snart, men har politivakt..
Skolen i leiren.
Skolen er bygge av gamle bildekk og tørket leire. "teknisk etat" i Israel ga ikke tillatelse til bygging av murhus el.
 
I dag hørte jeg en annen sørgelig historie. Nord i landet, like ved den palestinske byen Tulkarem, har israelerne en kjemisk fabrikk som spyr ut mengder med giftig gass og røyk. Denne fabrikken er stengt ca. 60 dager i året. Årsak: i ca. 60 dager i året blåser vinden i en slik retning av alt som spys ut, går mot Israel. De dagene stenges elendigheten. De vil jo ikke at jødiske barn skal få kreft eller noe slikt.
 
Noen ganger blir jeg så inderlig sliten av å oppleve alt dette.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar