mandag 13. august 2012

BRYLLUP!!

Rana og Basel skulle gifte seg. Det har vært bestemt lenge. For tre år siden traff de hverandre, i fjor sommer ble forlovelsen feiret, nå skulle de gifte seg.
Raja, -Basels far og min husvert, -hadde i denne perioden bygget hus/leilighet til paret.
Både Rana og Basil hadde unnagjort sin universitetsutdanning på bacchelor- nivå. Her går alt i "riktig" rekkefølge.De er begge kristne.
I Palestina betyr det i denne sammenhengen at de følger de palestinske tradisjonene,- det er svært mye likt hos muslimske og kristne når det handler om bryllup.

To ting skiller religionene: Selve inngåelsen av ekteskapet ( hva må gjøres/sies/avtales for å være lovlig viet) OG det faktum at de kristne drikker alkohol( ganske så mye) når de feirer noe.Hos muslimene er det vann og Cola. Resten er likt såvidt jeg kan bedømme, da er det pengene som er den begrensende faktor eller ikke hos begge parter. 
Nå har jeg vært i både muslimsk og kristent bryllup, og når sant skal sies så opplever jeg det først og fremst som en konkurranse om den flotteste kjolen(e). Her er det meget viktig å se og bli sett!!
Kvinnene trenger minst to kreasjoner; en for hennafesten -som er den palestinske varianten av utdrikkingslag, men uten rølp,- og så en annen kjole til DEN STORE DAGEN.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar