søndag 29. september 2013

FØDSEL UNDER INTIFADA

Denne historien utspant seg i Ramallah under den 2.Intifadaen 1 2002.
Moren ventet barn nummer 2. Eldstemann var 3 år. Ektemannen, som jobbet på sykehuset ,- var dagen i forveien blitt arrestert sammen med fem andre helsearbeidere. De ble bakbundet, kneblet og fikk bind for øynene. Så ble de fremstilt på en israelsk video som terrorister. Israelske myndigheter hadde overtatt de palestinske TV - stasjonene, og i tillegg til å vise denne videoen gang på gang, sendte de bare sexfilmer.

Ramallah var beleiret, ingen vanlige kjøretøy hadde anledning til å trafikkere veiene.
Moren fikk veer. Hun ringte etter Røde Halvmåne-ambulansen, men de ble nektet å reise ut. Det samme skjedde da hun ringte sykehuset,- ingen ambulanse. Etter 5 timer gikk vannet. Hun ringte igjen, denne gangen til legen. Nei, han kunne ikke hjelpe, men fortalte henne hva hun trengte for å klare fødselen alene ( sammen med sin lille sønn). Tilslutt var det en pansret bil som fikk tillatelse, men nektet å ta med 3-åringen. Nabokona tilbød seg å passe den lille. Det endte godt, barn nummer to kom til verden på sykehuset - med keisersnitt.
Bare en av de mange historiene,- lignende skjer hver dag rundt i verden, og dessverre langt fra alltid med godt utfall. Det er dette krig handler om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar