torsdag 19. september 2013

VELKOMMEN TIL DET HELLIGE LAND

Jeg skal fortelle om noe som er absolutt ulovlig, så det vil ikke bli noen detaljer,- Internettsider kan som bekjent leses av alle.

De fleste palestinere fra Vestbredden nektes adgang til Israel. Det er mange som av ulike grunner likevel vil/må inn dit, og noen av dem har funnet en måte å gjøre det på. 
I Israel er omtrent er omtrent 20 % av innbyggerne palestinere. En del av dem bor rett innenfor muren, og synes det er greit å kunne hjelpe sine landsmenn og å tjene en slant.
Altså: På palestinsk side sette man opp en stige der man vet at det er bor en palestinsk familie på andre siden. Så klatrer man over, blir etter avtale møtt med en ny stige på andre siden, betaler eieren noen shekel, og voila,- man er i Israel.
Det er visstnok et system på dette,- altså hvor ofte stiger må flyttes og avtaler inngås, men det funker ganske ofte. De som jeg kjenner, hadde to ønsker for sitt Israelbesøk: Å komme til Jerusalem og å bade i Middelhavet. De gjorde begge deler. Andre kommer seg inn i landet ved å snike seg gjennom bosettinger om natta. Den varianten brukes av en del palestinere som jobber ulovlig i Israel, og som foretar denne operasjonen tur/retur hver helg, og ellers sover på et gulv på jobben.

Synes du det minner om et fengsel, sa du? Oh Yeah.

De som blir oppdaget av israelske soldater, får minimum 3 mnd. i "ordinært" israelsk fengsel.
Å oppholde seg inne i landet, byr sjelden på slike problemer i og med at så mange av arabisk etnisk herkomst er der lovlig,- det synes jo ikke om man har kommet dit ulovlig eller ei.
Det er ikke dermed sagt at det er enkelt å være palestiner inne i Israel heller. En jeg kjenner, sto i kassekø på et supermarked inne i Israel. Hun skulle ganske enkelt betale for to T-skjorter. Da ble hun meget høylytt trakassert av en eldre jødisk kvinne i samme kø. Hun jeg kjenner ble fortalt at hun var et avskum, at hun ikke hadde noe der å gjøre, at noen burde ta livet av henne, at hun og alle arabere var rotter....
Bare en eneste reaksjon er gangbar: Å bite tennene sammen og ikke si et ord. Alle motreaksjoner vil føre til problemer og bråk.
Velkommen til Israel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar