onsdag 22. februar 2012

Administrativ detention

I går fant jeg en liten notis i Aftenposten som fortalte at 7 palestinere var arrestert her på Vestbredden i løpet av mandag. I går ble ytterligere 12 personer arrestert her, pluss 4 i Gaza. Alle av israelske sikkerhetsstyrker. Alle ble tatt med og bura inn etter en israelsk regel som sier at man kan plukke opp folk uten at de er mistenkt for noe som helst, og kan sitte inne i inntil 6 mnd. uten rettergang av noe slag. - Administrativ detention-.Så kan dette fornyes med nye 6 mnd, osv,osv. Han som har sittet lengst på denne måten,- og som nå sultestreiker, har tilbrakt 6 år i fengsel. Nå er han "lovet" at han skal settes fri i april.
Dette skjer hele tida. Denne gangen kom det nærmere enn vanlig: En nær og god venn av Martha og Liam i Ramallah er blant de som nå er tatt. Israelske offiserer dukket opp på jobben hans i Røde Kors,- og gjorde kort prosess; kom her,- du blir med oss.
Ingen vet hvorfor, ingen vet hvor han er, ingen vet når de får vite noe.Ingen vet når de får se han igjen. Familie og venner fortviler.
Dette er anno 2012, og det fortsetter og fortsetter og fortsetter.

1 kommentar: