tirsdag 22. oktober 2013

ALZHEIMER M.M.

Også her til lands er Alzheimer er stort problem,- både for den som rammes, men kanskje enda mer for pårørende. her finnes det tilnærmet ingen sykehjem, og slett ikke for senile. Jeg hørte i kveld om ei som fikk sykdommen før fylte 50, og den hadde utviklet seg i ekspressfart. Nå var hun helt på bleiestadiet,-bokstavelig talt. Alle funksjoner var borte,- inklusive språket. Hun skrek derimot, i blant i timevis. Familien hadde mer enn fulltidsjobb med henne, og fremtiden hadde ingen lyspunktet for noen av dem. Ille, ille.

Har dere spist Haggis, den skotske nasjonalretten? I dag har jeg testa ut den palestinske varianten. I tre dager nå hadde 8 kvinner jobbet med 15 sauemager for å produsere denne delikatessen(?) Man vanner og rensker og deler og fyller og syr og koker biter av sauemager... Joda, det var egentlig bedre enn Haggis, men blir neppe min yndlingsrett. Dessuten så det ganske så ekkelt ut, men "if you are in Rome,"- osv.

En liten venninne har til sin store, store sorg måttet slutte på den skolen hun har gått på i mange år ( privat) for å begynne på en kommunal. Årsak: penger, så klart. Det som er særlig interessant sett med norske øyne, er at hun ( muslim)ikke vil bruke hijab( hun er 10 år), og da får hun ikke være med på religionsundervisningen!! Akk, ja, det er mange innfallsvinkler til ting og tang. Er det ikke aldeles meningsløst at et hodeplagg skal være så himla viktig- her og i Norge!!!

I morgen skal jeg på fysikalsk behandling, nå er det kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar