torsdag 31. oktober 2013

Fredsfohandlinger??

Hvor har det blitt av de bildene jeg la ut her forleden dag? Rare greier.
Nå ja, jeg finner de kanskje igjen. Det er noe med meg og bilder, det blir bare tull.

For noen få dager siden skjedde det saker og ting som visstnok skal få fart i de pågående fredsforhandlingene: Det ble frigitt en god del palestinske fanger fra israelske fengsler, det ble bestemt at det skal bygges hundrevis av nye jødiske bosettinger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, og så arresterte IDF en god slump med nye palestinere.
Men,- la meg nå ta det som var gledelig: Mange palestinere (67??) ble løslatt. Alle hadde sittet inne mer enn 20 år, dvs. fra før Oslo- avtalen.
Hit til Bethlehem kom det tre, en fra hver flyktningleir. De hadde sittet henholdsvis 24, 26, og 31 år pga. kriminelle handlinger mot israelere, så antagelig har de sonet for sine handlinger nå.
Det er alltid usikkert hvem som blir løslatt, de pårørende kan bare håpe hver gang noe slikt skjer. Man fylte i hvert fall opp flere busser herfra og dro opp til Ramallah hvor løslatelsen skulle finne sted. Bussene var der i 5-tida, men først etter midnatt slapp de ut folka, som da ble satt i andre biler og fraktet hit ned til Beit Sahour hvor den egentlige løslatelsen fant sted.
Min kontakt Mahmoud fra Aida var en av de som var med på hele runden. Det var dansing i gatene i Aida, man spiste og feiret hele natta, ingen sov. Han kom p jobb tidlig på morran uten å ha hatt blund på øynene.
Mannen fra Aida som var løslatt, hadde sittet i 24 år. Han ble i sin tid tatt sammen med sin kone. De hadde bare vært gift noen uker. Kona ble drept av IFD der og da. Nå er han hjemme igjen. Mon tro hva han tenker o fred og fredsavtaler??

Jeg må slutte nå, snart kommer drosja som skal ta oss til nærmeste checkpunkt fra grensa til Jordan. Derfra er det ny drosje til den israelske grensestasjonen, sjekking, buss til den jordanske grensen, sjekking- og så ut på andre sida. Håper det ikke tar for mange timer og blir alt for trøblete. For å si det sånn: det er ikke akkurat noe Schengen..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar