torsdag 27. mars 2014

Jeriko

Det hevdes at Jeriko er verdens eldste by. Kan godt hende det, gammel er den der den ligger omtrent 400 meter under havnivå,- et lite stykke Palestina midt inne i okkuperte områder. Nesten i Jordan. Jeg har vært der flere ganger, men har ennå til gode å se de urgamle severdighetene som finnes her og der.
Heller ikke i dag skulle vi beskue gamle dager, men derimot besøke Bananaland,- et stort og fint område for store og små.
Ahmed hentet som avtalt, og 3 voksne pluss 4 barn dro på tur. Egentlig er det ikke lange veien, men i dag var det saktegående kø ved et av sjekkpunktene. Det er israelske soldater, selvfølgelig, og det hjelper ikke at vegen går på palestinsk område.
This is Palestine.
I Bananaland er det masse ferskvann! Kanaler, bassenger, vanntrapper.. De fire små vet jo ikke om større vann enn et badekar, så gjett om det var stas. Igjen og igjen og igjen skulle det sprutes og plaskes og vasses og lekes.... Blå lepper og iskalde unger sjøl om sommerdagen var helt flott, og varmen der nede aldeles herlig. På`n igjen med tørre bukser,- mer bading!
Vi
 
 
 
 
 
 
grillet og vi koste oss. Vi red på kamel og på hest og lekte og spiste is. Jeg frydet meg over glade fjes!! 
På hjemveg, med 4 sovende barn i bilen, hadde israelerne laget seg en ekstra vegsperring like utenfor Beit Sahour. Man legger ganske enkelt en slags spikermatte i vegbanen,- så da er det jo bare å stoppe. Ja, ja.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar