tirsdag 25. oktober 2011

Er det noen sak?

Vi er buden i bryllup i Beirut! Hurra, da er det jo flott at noen i familien er like i nærheten. Trodde vi. Vårt norske pass ble stemplet ved innreise til Israel. Libanon aksepterer ikke reisende som har vært i Israel. Altså trengte vi nytt pass.
Hallo, hallo norske ambassade i Tel Aviv,- kan vi få nytt pass?
Jada, ikke noe problem, men det hjelper ikke. Det nye passet må også stemples Tel Aviv,og da kommer dere ikke inn i Libanon.

Hallo,hallo, norske ambassade i Beirut, kan vi komme inn i landet via Jordan og med israelsk og jordansk stempel i passet? Dessverre. Ikke prøv engang, dere vil bli stående på flyplassen i Amman ( Jordan).

Hallo, hallo, norske representasjonskontor i Al-Ram. Kan dere hjelpe oss. Nei, dessverre. Nå står det jo ingen steder at det er forbudt å reise fra Israel til Libanon, men....

Hallo, hallo norske ambassade i Amman. Kan vi få nytt pass hos dere? Vi skulle vært i Beirut.
Tja og tjo. Vi utsteder ikke pass her, men hvis dere kommer hit personlig, så kan dere søke. Da sender vi søknaden til Norge, og så får dere nytt pass etter ca. 10 dager.
Kan vi da få passet tilsendt, eller må vi komme og hente det? Vel, vi kan sende passet til ambassaden i Tel Aviv, så kan dere hente det der.

Tenke, tenke... Å komme til og fra Amman tar antagelig 2 dager, selv om vi bruker drosje herfra til grensen og så fra grensen og opp til Amman. Det er laange køer ved grenseovergangene.
Å komme til og fra Tel Aviv tar hele dagen, og krever mange sjekkpunkter, busser og drosjer.
Hva vil dette koste?
Hva koster deretter "bryllupsturen" herfra til grensen til Jordan, opp til Amman og så fly til Beirut og samme veg tilbake?
Hva koster det å reise via Norge med et aldeles ferskt og vanlig nytt pass??
Vi tenker fortsatt.

Det er 26 mil mellom Jerusalem og Beirut.

Er det noen sak med gode naboforhold til Midt-Østens eneste demokrati?




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar