lørdag 1. oktober 2011

Lørdag og vandredag

Klokka ti kom blide Hazem og kjørte hele gjengen til Betlehem. Fødselskirken med den sedvanlige køen og duft av røkelse, et langt og trivelig besøk på St.Johns souvenir hvor mange handla og alle fikk te, så lunsj på Square Restaurant før vi vandret gjennom gamlebyen og over til MUREN. Muren er nok aller verst her oppe ved checkpunktet og Aida Flyktningleir. Den er 10 meter høy og snor og vender seg som en slange. Mur til høyre, mur til venstre, mur rett fram. Det ble et sterkt møte for Hamargjengen. Aida er også et svært spesielt sted med mange voldsomme inntrykk. Lekende og blide barn midt mellom mur dekorert med grafitti av alle slag, gamle, dårlige hus og trange smug, og hyggelige palestinske militære som gjerne lot seg forevige på bilde.- Vi besøkte kultursenteret Alrowwad hvor de åpnet butikken for oss og vi hadde en lang og god prat med Abdelfattah Abusrour ( lederen). Han kunne blant annet fortelle om konstruktivt samarbeid mellom senteret her og skoler i Stavangerområdet.
Nærmeste nabo til Aida er et meget celebert hotell. Da vi var der ( på do), var det bryllupsfeiring med stor stas og masse finpynta folk, TV folk og greier og greier. Det ble litt av noen kontraster med 100 meters mellomrom!
Vi dro tilbake til Beit Sahour, fant en koselig restaurant, og så gikk vi på kino!! De viste en film på Alternativ Information Center ( AIC). Vi var de eneste besøkende,- alle andre hadde dratt til Taybeh på ølfestival!
Jeg spurte gjengen hva som satt sterkest i minnet fra dagen i dag. De svarte : fantastisk vennlige og gjestfrie folk, sorg og sinne og fysisk smerte over muren, den utrolige gløden som Abusrour viste midt i elendigheten,- de vakre gatene i gamlebyen i Betlehem....
Jeg tror ikke jeg tar for hardt i når jeg tipper de tok hundrevis av bilder!!
I morgen venter Bilin med mere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar