torsdag 11. oktober 2012

ET BARN ER FØDT I BETLEHEM

Klokka 7 i går morges kom det et lite velskapt guttebarn til verden. Han ble svøpt og lagt i en liten fin seng på Holy Family Hospital. Mormor ringte straks rundt til hele familien om den gode nyheten. Dette guttebarnet er 3 generasjon flyktning, hans morfar var to år da familien i 1948 måtte forlate landsbyen sin- bare noen kilometer unna.
Jeg kom til sykehuset halv ett. Mammaen satt smilende i senga, og rundt senga( 4sengsrom), var det samlet pappa + storesøster, mormor, tanter, kusiner, fettere, venninner.... Himmel og hav.  Folk gikk ut og inn, alle beundret babyen, noen spiste sjokolade og kaker, småunger løp og lo og gråt gjennom korridorene, alle skulle snakke med den nybakte mor. Jeg begriper ikke hvordan hun orket.og at det er tillatt. Jeg kunne bare spørre etter vekommende i resepsjonen, og fikk så oppgitt romnummer.
Når det er sagt, så er fødselshjelpen og barselhjelpen god på dette private sykehuset.
Fordi disse er flyktninger, kan de søke om tilskudd fra UNRWA til utgiftene. Pappaen tjener brukbart bra, og mammaen jobber også, så denne familien klarer seg godt, heldigvis.
I dag skal de hjem. Der venter mormor.
Så- i motsetning til Jesusbarnet har de noen som tar vare på seg - inne blant murer og gjerder og sjekkpunkter. Men- hva med fremtiden for dette guttebarnet??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar